Opplev Tjøme

Tjøme kolonial

Med kjærlighet til mat, og med fokus på økologi og rene råvarer, fyller vi hyllene med delikatesser fra egen produksjon og utvalgte leverandører.
En stadig søken etter nye smaker og spennende varer, gjør at du alltid vil finne noe nytt.

Vårt kjøkken dufter alltid av de deiligste retter. Her produseres mye forskjellig: hjemmelaget syltetøy, den legendariske pestoen, ekte dansk skagenrøre og mye, mye mer. Herfra kan du også plukke opp dagens middag, laget kun med råvarer fra kolonialen – god smak garantert!

Engø Gård

Begynnelsen til det som i dag er Engø Gård, var Pihls Pensjonat – et av Tjømes mange sommerpensjonater. Åpnet av Frithjof Pihl og hans søster Daisy i 1924. Frithjofs engelske kone Babs tilførte stedet britisk charm og eleganse. Den samme atmosfæren henger igjen og betegnes av mange som “Engø-feelingen”.

Ved siden av overnatting og fantastisk mat kan du på Engø delta på en rekke aktiviteter, bl.a. båt- og naturopplevelser, tennis, spa og kurs innen mat, vin eller yoga.

Havbakeriet

Havbakeriet er et økologisk håndverksbakeri som opprettholder en høy standard på grunnlag av god kunnskap og lang erfaring i håndverket.
Vi er opptatt av å lage bakverk av ypperste kvalitet som er både smakfult, saftig og har god næringsinnhold. Våre bakverk er alltid ferskt og velsmakende, vi baker fra tidlig om morgenen for å sikre at våre kunder alltid har ferske brød, rundstykker og boller. Alle våre produkter er laget for hånd på naturlige og tradisjonelle måter. Vi velger kun økologiske råvarer av høy kvalitet som er helt uten unødvendige tilsetningsstoffer.

Færder nasjonalpark

Færder nasjonalpark er opprettet for å verne landskap, naturtyper, arter og geologi og kystøkosystemer på land og sjø i et større område ved kysten i ytre Oslofjord. Færder nasjonalpark har et av de rikeste livsmiljøene i landet. Her finnes det sjeldne naturtyper som edelløvskog, kystfuruskog, strandenger, gammel slåttemark og naturbeitemark på øyene,
og tareskoger, ålegrasenger, bløtbunnsområder og skjellsandområder i sjøen. Dette er leveområder for et mangfold av planter, dyr og insekter.

Opplev kulturminner,  uforstyrret natur og enkelt friluftsliv. Færder Nasjonalpark senter finner du helt ytterst  på Verdens Ende, der får du kjøpt annevera smykkene våre!

Aktiv fritid

På Tjømes østside har vi har bygd opp vår Base Camp. Der har vi en stor gamme hvor vi tilbereder og serverer nydelig mat til grupper mellom 25 og 70 personer. I tillegg har vi en romslig gapahuk med plass til 35 personer under tak. Våre aktiviteter er miljøvennlige og tilpasses det allerede spennende området/naturen.

Vi legger stor vekt på å få med alle, også de med helseplager. Hos oss er det ikke viktigst med store muskler og topp kondisjon. Her er det utfordringer som passer for de fleste.

Kajakkpadling

Interessen for kajakk har vokst enormt de sisteårene, også i Vestfold og Telemark. Tine tilbyr aktiviteter som passer for enhver: introkurs, grunnkurs, guiding i kajakk og skreddersydde turer. Hvor fantastisk ville det ikke vært å tilbringe dagen i skjærgården på Tjøme i en av disse?

For en optimal opplevelse av kajakkpadling og den gleden det gir, betyr det mye for oss at hver enkelt får en kajakk som passer godt. Derfor har vi 16 kajakker i ulike størrelser med på henger i tillegg til at vi stiller med fullt utstyr. Vi har også tørrdrakter som er tilgjengelig for høst og vinterpadling, og er dere en familie har vi i tillegg 6 barnekajakker.

Lilleskagen

Vi tilbyr hageplanlegging og design og utfører oppdrag i samarbeid med lokale anleggsgartnere. Vi jobber med med hager, balkonger og drivhus.
Vi tilbyr også andre konsulenttjenester innen hagebruk, både mot private og profesjonelle aktører.

Vi har også nettbutikk, hvor vi fokuserer på hagerelaterte varer og velger bærekraftig! Vi har spesialisert oss på unike og solide produkter med høy kvalitet og tidløs design! Dette er ikke produkter for bruk og kast – dette er produkter du blir glad i. Varig, vakkert, nyttig og bærekraftig!

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Bli inspirert! Få informasjon om nye varer, kurs og tilbud vi har i butikken.

Hva kan vi hjelpe med?

Våre kunder er viktige for oss! Fyll ut skjemaet nedenfor så tar vi kontakt med deg så raskt vi kan.

Takk for at du melder deg på vårt nyhetsbrev!